Τι είναι η Κυτταρίτιδα, πως θα την αντιμετωπίσετε την Κυτταρίτιδα και DIY συνταγές για την καταπολέμηση της 

 

kytta0000000ritida 

 

Φυσικοί Τρόποι Καταπολέμησης της Κυτταρίτιδας  - DIY συνταγές και Συμβουλές

 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αποχαιρετάτε τον χειμώνα και οι περισσότερες γυναίκες προσπαθείτε να βρείτε λύσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Για κάθε γυναίκα οι αιτίες ειναι διαφορετικές, όπως και διαφορετικός ο τρόπος αντιμετώπισης ή το σύνολο των πραγμάτων που πρέπει να κάνει.


Τι είναι η Κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι η συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Σε αυτά τα σημεία ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του (κολλαγόνο) με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει αυτή την όψη την λεγόμενη "φλοιό πορτοκαλιού". Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται κυρίως η κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες. 


Γιατί η Κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες;

Η κυτταρίτιδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του γυναικείου σώματος. Αφορά αφενός όλους τους τύπους δέρματος και αφετέρου όλες τις ηλικίες. Η κυτταρίτιδα δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του 90% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως.


Γιατί οι άνδρες δεν εμφανίζουν τόσο συχνά και έντονα κυτταρίτιδα;

Τα πάντα είναι θέμα αρχιτεκτονικής του ινώδους συνδετικού ιστού που διαμερισματοποιεί το υποδόριο λίπος. Με λίγα λόγια στους άντρες οι ινώδεις ταινίες δεν διατάσσονται κάθετα προς το δέρμα αλλά λοξά, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε ομοιόμορφη μεταβολή στην επιφάνεια του  δέρματος.


Σε ποιους παράγοντες οφείλεται η κυτταρίτιδα;

  • κακή διατροφή
  • αφυδάτωση
  • παχυσαρκία ή αύξηση βάρους
  • αργός μεταβολισμός
  • γονίδια
  • ορμονικές διαταραχές
  • εγκυμοσύνη
  • αύξηση της ηλικίας - γήρανση
  • απουσία σωματικής άσκησης
  • κάπνισμα


Που εντοπίζεται η Κυτταρίτιδα;

  • Μηροί
  • Γλουτοί
  • Εσωτερικά των Μπράτσων
  • Στομάχι
  • Κοιλιά
  • Γάμπες


Με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσετε την Κυτταρίτιδα;

  • Προϊόντα κατά της Κυτταρίτιδας:

Η επιστήμη της κοσμετολογίας είναι αφοσιωμένη στη γυναίκα και κατ επέκταση και στην καταπολέμηση της Κυτταρίτιδας.

Πως θα καταπολεμήσετε την Κυτταρίτιδα με φυσικά προϊόντα;

Υπάρχουν προϊόντα 100% φυτικά: Τζελ Απολέπισης κατά της Κυτταρίτιδας, μίγμα λαδιών κατά της κυτταρίτιδας, διάφορα σετ κατα της Κυτταρίτιδας, φυτικά λάδια όπως Λάδι Κισσού, Λάδι Φυκιών, Λάδι Ιπποκαστανέας, Φουντουκέλαιο, Λάδι Σημύδας, Σταφυλέλαιο, Χοχόμπα, Λάδι Καρύδας, Λάδι Αχιλλέα.

 

story 20210524170226

Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσετε:

 

story 20210524170517

https://www.gaia-products.gr/el/proionta/proionta-peripoiisis/axesouar-kallyntikwn.html

 

Επίσης τα αιθέρια έλαια είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος και μπορείτε να τα χωρίσετε σε κατηγορίες ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ποιά αιθέρια έλαια είναι για αποτοξίνωση και λεμφική αποσυμφόρηση;


Ποιά αιθέρια έλαια βοηθούν στην απώλεια βάρους;


*Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια αδιάλυτα στο σώμα, αλλά πάντοτε σε ένα λάδι βάσης.

Essential oils in skincare products mobilehome

 
  1. Συνταγή κατά της Κυτταρίτιδας

 Σε 100 ml λάδι κισσού πρόσθεσε:

 

2. Συνταγή κατα της Κυτταρίτιδας

Σε 50 ml λάδι κισσού προσθέσε:


3. Συνταγή για σύσφιξη δέρματος και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Σε μία γυάλινη φυάλι 100ml προσθέστε:

Θα έχεις και απώλεια λίπους και σφριγηλότητα δέρματος!

 

4. Συνταγή για κατακράτηση υγρών

 

Εφαρμογή: Χρησιμοποίησε όποια φόρμουλα σου ταιριάζει, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις και με φορά από κάτω προς τα πάνω, επιμένοντας στα σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους.Θα παρατηρήσεις ότι κάποια αιθέρια έλαια έχουν αποτέλεσμα σε πάνω από μία φόρμουλες. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν πολλαπλή δράση η οποία δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες συνταγές ή περιοχές του οργανισμού.

*TIP: Για να αποφύγεις το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης, ρίξε δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο (δυαλυμένες σε μιακουταλιά της σούπας λαδιού βάσης και αφού το ανακατέψετε δοκιμάστε το στο εσωτερικό του καρπού.

Προσοχή:

Απαγορεύεται η χρήση αιθέριων ελαίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και κατά την περίοδο του θηλασμού.

Σε περιπτώσεις υψηλής πίεσης, μην χρησιμοποιείς τονωτικά αιθέρια έλαια όπως το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το μαύρο πιπέρι και το θυμάρι.

Μετά από χρήση αιθέριων ελαίων από την ομάδα των κιτροειδών, απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο λόγω φωτοευαισθησίας.

 

ladi gia kyttaritida 06

  • Ενυδάτωση: 

Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να κρατάτε το το δέρμα σας ενυδατωμένο. Η κατανάλωση του νερού μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των τοξινών από το σώμα σας. Επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν εξίσου τρόφιμα που έχουν μεγάλο ποσοστό νερού όπως μήλα, σταφύλια, αγγούρια κ.α.

  • Διατροφή:

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή προκειμένου να μειώσετε το λίπος στο σώμα σας. Εμπλουτίστε την διατροφή σας με φρούτα,  λαχανικά και φυτικές ίνες. Πιο πολύτιμα στη μάχη κατά της Κυτταρίτιδας είναι  τα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό, όπως  καρπούζι, πεπόνι, αγγούρι, μαρούλι, ρόκα, κολοκυθάκια, άγρια χόρτα κ.α. Επίσης θα σας βοηθήσουν στη διατροφή σας το σέλινο, οι πιπεριές, τα ραπανάκια, ο ανανάς, το πράσινο μήλο που έχουν αποτοξινωτική δράση. Επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης και με χαμηλά λιπαρά. Θα πρέπει να αποφεύγετε αλκοόλ, αναψυκτικά, ζάχαρη αλάτι, λιπαρά και τηγανητά. 

  • Άσκηση:

Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλουν την κυτταρίτιδα. Η Κυτταρίτιδα είναι μία μορφή λίπους, το οποίο μπορείτε να κάψετε με αερόβια άσκηση. Οι έντονες Cardio προπονήσεις, όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο, προγράμματα αεροβικής και ασκήσεις όπως καθίσματα είναι το Α και ο Ω διότι βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την άντληση οξυγόνου σε διάφορα μέρη του σώματος. μην ξεχνάτε πως η άσκηση βελτιώνει την υγεία γενικότερα  και την ευεξία σας.

 

 Άσκηση για προσαγωγούςaskiseis gia kyttaritida 02

 

Άσκηση για μπράτσα, κοιλιά και γλουτούς

askiseis gia kyttaritida 03

 

Άσκηση για χέρια και πόδια

askiseis gia kyttaritida 04

 

Άσκηση για κοιλιά και πλάτη

askiseis gia kyttaritida 05

 

Άσκηση για χέρια και γλουτούς

askiseis gia kyttaritida 06

 

Άσκηση για χέρια και πόδια

askiseis gia kyttaritida 07

 

  • Μειώστε ή κόψτε το Κάπνισμα:

Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στα αιμοφόρα αγγεία είναι καλά τεκμηριωμένες. Λόγους να εμφανίζεται Κυτταρίτιδα είναι και η διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος. Τέλος το τσιγάρο γεμίζει τον οργανισμό με τοξίνες.

 

 Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να λύσαμε κάποιες από τις απορίες σας σχετικά με την Κυτταρίτιδα, ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά τις περισσότερες γυναίκες.