0
0,00 €
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο

Ανθόνερα τα Φυσικά Αρωματικά Νερά και η Χρήση τους

Ανθόνερα τα φυσικά νερά που καθαρίζουν, καταπραΰνουν, τονώνουν την επιδερμίδα μας και φτιάχνουν την διάθεσή μας.

 

1111111111111111

 

Τι είναι τα Ανθόνερα;

Με τον όρο ανθόνερα αναφερόμαστε στο νερό που προκύπτει κατά την απόσταξη των ανθών, των φύλλων, των καρπών, των ξηλωμάτων κλπ. Τα αρωματικά αυτά νερά έχουν τις θεραπευτικές ιδιοτητές του φυτού, από το οποίο προέρχονται. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πληθώρα καλλυντικών προΐόντων. Πολλοί νομίζουν οτι τα ανθόνερα είναι νερά αρωματισμένα με αιθέρια έλαια ή ακόμα χειρότερα με αρώματα. Τα ποιοτικά ανθόνερα είναι 100% φυσικά ή βιολογικά δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. Τα ανθόνερα λοιπόν δεν είναι απλά αρωματικά νερά, είναι υδροδιαλύματα ή υδρολύματ, δηλαδη προΐόντα απόσταξης βοτάνων και διαθέτουν μερικά απο τα πιο πολύτιμα συστατικά της φύσης.

 

Τι μπορούν να μας προσφέρουν τα Ανθόνερα;

Προσφέρουν ευεξία, τόνωση, ενυδάτωση αλλά και ανακούφιση απο πολλές ενοχλήσεις. Είναι ιδανικά για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά αλλά δρούν καταλυτικά ακόμα και στην ψυχική μας διάθεσή. Η χρήση ανθόνερων διατηρεί νωπή την επιδερμίδα και βοηθά την ενυδατική κρέμα να απλωθεί και να απορροφηθεί καλύτερα, κλειδώνοντας την υγρασία στο δέρμα. Τα ανθόνερα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στην αρωματοθεραπεία, είτε μόνα τους είτε ως βασικό συστατικό των φυσικών καλλυντικών.

 

Που και πως χρησιμοποιούνται τα Ανθόνερα;

  • ολοκληρώνουν τον καθαρισμό της επιδερμίδας
  • αντικαθιστούν τις συμβατικές λοσιόν του εμπορίου με ένα υψηλής ποιότητας αγνό, φυσικό καλλυντικό προΐόν με αντιρυτιδικες και συσφικτικές ιδιότητες
  • δραστικά για την περιποιήση προσώπου και δέρματος, τις αφυδατωμένες επιδερμίδες και την ενδυνάμωση των μαλλιών
  • ως αντισηπτικά σε μυκητιάσεις, στην ακμή,αλλά και σε δερματολογικούς ερεθισμούς, ακόμα και για μωρά και για καψίματα
  • στο νερό του μπάνιου, κάνοντας το μπάνιο σας το προσωπικό σας Spa ανάλογα με τις ιδιότητες του κάθε ανθόνερου για τόνωση, χαλάρωση, ευεξία κ.α
  • ψεκασμούς σε σεντόνια, μαξιλάρια, καλύματα, κουρτίνες, ρούχα και πετσέτες κατα το σιδέρωμα κ.α
  • για την αναζωογόνηση, ευεξία ή χαλάρωση, ως φυσικό αρωματικό του χώρου και αρωματοθεραπεία
  • ως face και body mist για δροσιά και τόνωση το καλοκαίρι και όχι μόνο

 

flowersbathtub

 

Τι να προσέξετε;

Όταν αγοράζετε ανθόνερα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το ανθόνερο για να είναι γνήσιο πρέπει να είναι 100% καθαρό και φυσικό, ψυχρής έκθλιψης προΐόν απόσταξης. Μπορείτε να επιλέξετε και βιολογικά ανθόνερα πιστοποιημένα. Προσοχή στα νερά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι απλά νερά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι απλά νερά με άρωμα τα οποία βαπτίζονται ανθόνερα χωρίς να είναι γνήσια και ποιοτικά. Τα μη πιστοποιημένα ανθόνερα δεν εχουν καμία θεραπευτική ιδιότητα και μπορεί να προκαλέσουν σε κάποιες περιπτώσεις δερματικούς ερεθισμούς και αλλεργίες. 

*Τα ανθόνερα είναι για εξωτερική χρήση μόνο.

 

Τι Ανθόνερα να διαλέξω;

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας θα γίνει και η επιλογή του ανθόνερου, αφού το κάθε φυτό μεταφέρει στο ανθόνερο τις ευεγερτικές του ιδιότητες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ για κάθε ανθόνερο ξεχωριστά.

 

 

Θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε κάποια Ανθόνερα ενδεικτικά:

 

Ροδόνερο - Ροδόνερο Bio

Το Ροδόνερο, το πιο γνωστό από όλα τα ανθόνερα είναι ιδανικό για την θρέψη και τόνωση της επιδερμίδας, για τον καθαρισμό και ενυδάτωση, τη θεραπεία της ακμής και ερεθισμούς του δέρματος για όλους τους τύπους δέρματος. Θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως  μάσκα για τα μαλλιά.Το ροδόνερο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα τριχοειδή του δέρματος και ως εκ τούτου αποκλαθιστά το χρώμα του δέρματός. Εκτός από την αναζωογονητική και καταπραϋντική δράση του, το Ροδόνερο είναι γνωστό και για το υπέροχο άρωμα του.

 

Λεβάντα - Λεβάντα Bio

Το ανθόνερο Λεβάντας  είναι το καθαρό, απεσταγμένο νερό που παράγεται κατά την απόσταξη του αιθέριου έλαιου της λεβαντας. Αποτελεί εξαιρετικό τονωτικό της επιδερμίδας με σπουδαίες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Τονώνει το νευρικό σύστημα και το ανακουφίζει από την πνευματική κόπωση, τους   ρευματισμούς και καταπολεμά το στρες. Χρησιμοποιήστε το σε περιπτώσεις ακμής, δυσχρωμίες της επιδερμίδας και σε περιπτώσεις τοπικών ερεθισμών. Ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Άλλες ιδιότητες: Αντιβακτηριακό, Αντικαταθλιπτικό, Αποσμητικό, Εντομοαπωθητικό, Τονωτικό, Χαλαρωτικό κ.α.

 

Ευφραζία

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το ανθόνερο Ευφραζία (Eyebright) χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τις διαταραχές και μολύνσεις των ματιών (εξωτερικά). Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της Ευφραζίας οφείλονται κατά κύριο λόγο στα φενολ-καρβοξυλικά οξέα που περιέχει. Είναι περισσότερο γνωστή για τις παθήσεις των ματιών όπου βοηθά σε οξείες ή χρόνιες φλεγμονές, στο τσούξιμο και το δάκρυσμα των ματιών, καθώς και στην υπερευαισθησία στο φως. Σαν κομπρέσα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις επιπεφυκίτιδας και βλεφαρίτιδας. Αποφύγετε την χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, θηλασμού και σε βρέφη. 

 

Κάνναβη Bio 

Το ανθόνερο Κάνναβης (KANNABIO) είναι 100% φυσικό ελληνικό προϊόν. Παράγεται ως υποπροϊόν από την ατμο-απόσταξη επιλεγμένων βιολογικών ανθών του φυτού Cannabis Sativa L. Δεν περιέχει THC.

Προστατεύει την επιδερμίδα από ξηροδερμία, φαγούρα, ερυθρότητα και ερεθισμούς. Εισχωρεί βαθειά στο δέρμα ,θρέφει και συγκρατεί την υγρασία.

Ιδιότητες: Καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες, χαλαρωτικό, τονωτικό, βοηθά σε δερματικά προβλήματα και σε περιπτώσεις αϋπνίας, μυϊκής κόπωσης, κράμπες, ναυτίας και τάσεις εμετού.

Χρήση:

  • Καθαρισμός προσώπου καθημερινά, τόνωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας με ένα ψέκασμα
  • Ψεκάστε στα μαλλιά για αρωματισμό, λάμψη και όγκο
  • Χρησιμοποιείστε σε δικές σας παρασκευές σε σαπούνια, αρωματικά μπάνιου και μάσκα προσώπου για καθαρισμό με άργιλο
  • Δημιουργήστε ατμόσφαιρα με αρωματισμό του χώρου, ψεκάστε σε κουρτίνες για φρεσκάδα και σε μαξιλάρια για ξεκούραστο ύπνο
  • Χρησιμοποιείστε το για ένα χαλαρωτικό μασάζ

 

Μελισσόχορτο Bio

Το βιολογικό ανθόνερο Μελισσόχορτου είναι 100% αγνό και φυσικό προϊόν και λαμβάνεται από άμεση απόσταξη φρέσκου Μελισσόχορτου (Melissa Officinalis) γνωστό και ως βάλσαμο λεμονιού. Είναι διάφανο διαυγές υγρό με τη χαρακτηριστική οσμή του μελισσόχορτου και χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας υψηλής ποιότητας.

Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στη βιομηχανία αρωμάτων όσο και στη βιομηχανία καλλυντικών για  κρέμες, λοσιόν και πολλά ακόμη προϊόντα. Χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία, σε σπα και κέντρα ευεξίας.

Το βιολογικό ανθόνερο Μελισσόχορτου χρησιμοποιείται αρκετά στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών όπως στην παραγωγή  μαρμελάδων, τσαγιού και σε σάλτσες αλλά και στην μελισσοκομία.

Ιδιότητες: Καταπραϋντικό,  χαλαρωτικό, καταπολεμά την κατάθλιψη και χρησιμοποιείται από άτομα που έχουν προβλήματα ύπνου. Βοηθά στην αντιμετώπιση του πυρετού και έχει αντιδιαβητική, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιασική δράση (έρπητας). Ακόμη βοηθά σε στομαχικά προβλήματα, στην  ναυτία, στον έμετο, στη δυσπεψία και τη δυσεντερία. Είναι κατάλληλο για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, βοηθά στην καταπολέμηση πονοκεφάλων και ημικρανίας που σχετίζονται με κρυολογήματα.

 

Νερολί

Το ανθόνερο από άνθη νεραντζιάς ή αλλιώς γνωστό και ως ανθόνερο νερολί, παράγεται από την απόσταξη με υδρατμούς του αιθέριου ελαίου των ανθέων της νεραντζιάς και  ένα μοναδικό άρωμα και αίσθηση όλο φρεσκάδα. Eίναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Χρησιμοποιείται σαν συστατικό σε καλλυντικά για αναγέννηση και αναζωογόνηση του δέρματος, σε αντιγηραντικές κρέμες, σε καλλυντικά που υπόσχονται αναδόμηση και ανανέωση. Είναι ενυδατικό, αντιφλεγμονώδες και τονωτικό, πολύ καλό για το κανονικό, λιπαρό και μεικτό δέρμα και για το δέρμα το επιρρεπές στην ακμή. Eίναι επίσης μαλακτικό, καταπραϋντικό, ρυθμιστής της μικρο-κυκλοφορίας του δέρματος και ως εκ τούτου ευεργετικό για το ξηρό δέρμα και ερεθισμένο δέρμα. Έχει επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες, διατηρεί την ελαστικότητά του δέρματος και γι’ αυτό είναι ιδανικό για το ώριμο δέρμα. Είναι αναγεννητικό και αναζωογονητικό πολύ καλό για χρήση από το άτονο, κουρασμένο και θαμπό δέρμα.

 

Πορτοκάλι

Το ανθόνερο λουλουδιών πορτοκαλιού είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες και κυρίως για το ξηρό δέρμα. Έχει αναζωογονητικές και ενυδατικές ιδιότητες και δρα εξισορροπιστικά. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό και βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και της αυπνίας. Το ανθόνερο Πορτοκαλιού δίνει φρεσκάδα και είναι κατάλληλο για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες. Βοηθά στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα σημεία επάλειψης με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει ”φρέσκια” και νεανική. Αναζωογονεί την επιδερμίδα και αποτελεί ένα εξαιρετικό τονωτικό για το πρόσωπο καθώς επαναφέρει τη λάμψη και την απαλότητα στο δέρμα. Καταπραΰνει και τονώνει την λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα, προσφέρει δροσιά και ενυδατώνει την ευαίσθητη επιδερμίδα, αρωματίζει ευχάριστα τα καλλυντικά, ηρεμεί, ενυδατώνει και αρωματίζει την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών.

 

Καρύδας

Το νερό καρύδας λαμβάνεται μέσω απόσταξης με ατμό από τον καρπό του φυτού «Cocos Nucifera» και είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες.

Διαθέτει ενυδατικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, ενισχύει το τριχωτό της κεφαλής και επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος.

Λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης, το νερό καρύδας δρα ως αντιγηραντικό, προστατεύει τα κύτταρα από την ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, αποτρέπει την διαδικασία πρόωρης γήρανσης, απομακρύνειτο σμήγμα από το δέρμα  και επιτρέπει στο δέρμα και τα μαλλιά να είναι υγιή και όμορφα.

Τονώνει και προάγει  την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση της ακμής, της ροδόχρου νόσου, των ουλών, των ραγάδων και των εκζεμάτων. Χρησιμοποιείται επίσης στο ξέβγαλμα των μαλλιών για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας.

Βοηθά στην λεύκανση των πανάδων λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας.

 

Σταφύλι - Γαλήνοιος Σταφυλή Bio

Βιολογικό άχρωμο νερό που προέρχεται μετά από κρυοεκχύλιση της ρώγας φρέσκου σταφυλιού, χωρίς μέταλλα και άλατα, με λεπτές γεύσεις ερυθρών τανινών.
Χρήσιμο στην ενυδάτωση αλλά και σε παρασκευές καλλυντικών ιδίως όταν συνδυάζεται με σταφυλέλαιο. Χρησιμοποιείται ως ενυδατική Lotion και έχει έντονα καταπρϋντική δράση, στο λόυσιμο των μαλλιών και σε εφαρμογές για τον καθαρισμό του προσώπου.
Περιέχει μικρή ποσότητα από φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες του σταφυλιού (την ευεργετική ομάδα φαινολικών ενώσεων) σε αναλογία περίπου 1/10 από αυτές που βρίσκονται στο κρασί.
Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, δεν προκαλεί παρενέργειες.
 

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με τις προτάσεις μας, είναι πολύ σημαντική η πρόληψη για ένα καθαρό και υγειές δέρμα.

 

Αν έχετε ερωτήματα, απορίες ή αν θέλετε να μας προτείνετε θέματα, για τα νέα Αρθρα στο Blog μας μπορείτε να μας στείλετε mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

gaia logo

Newsletter

Please enable the javascript to submit this form