0
0,00 €
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο

Προσφορές

Βάμμα Βαλεριάνας

Βάμμα Βαλεριάνα 100ml

Διαθεσιμότητα προϊόντος: Παράδοση σε 1-3 ημέρες

14,90 €
17,90 €
(17% Έκπτωση)

Εξοικονομείτε

-3,00 €

Ποσότητα

Βάμμα Βαλεριάνα σταγόνες

Το βάμμα Βαλεριάνας, γνωστό επίσης ως το φυσικό ηρεμιστικό, προέρχεται από την εμβάπτιση των ριζών της Βαλεριάνας (Valeriana officinalis) σε αλκοολούχο διάλυμα - συνήθως καθαρό οινόπνευμα, για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται και δημιουργείται το βάμμα, ένα προϊόν που διατηρεί όλα τα ενεργά συστατικά του αποξηραμένου βοτάνου, είναι φυσικό και απλό στη λήψη του.

Τα βάμματα, είναι πολύ πιο δραστικά από τα εγχύματα και τα αφεψήματα ενώ υπερτερούν επίσης των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και έτσι η απορρόφηση από τον οργανισμό είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία,  η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται κυρίως ως χαλαρωτικό του νευρικού συστήματος και φυσικό ηρεμιστικό. Οι φυσικές σταγόνες της βαλεριάνας ενεργούν κυρίως για την ανακούφιση της ήπιας νευρικής έντασης και των διαταραχών του ύπνου.

Η Βαλεριάνα είναι γνωστή επίσης και ως "God's Valium" αφού σύμφωνα με ορισμένες μελέτες η χρήση της μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να μας πάρει ο ύπνος ή την πιθανότητα να ξυπνήσουμε ενδιάμεσα και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Σε σύγκριση με τα φαρμακευτικά προϊόντα, ένα ακόμη θετικό στοιχείο της Βαλεριάνας είναι πως δεν παρουσιάζει αρνητική αλληλεπίδραση με το αλκοόλ ή παρενέργειες όταν καταναλώνεται ορθά, δηλαδή σύμφωνα με τη συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία.

Χρήσιμη ακόμη σε περιπτώσεις κολικών του εντέρου, ρευματικών πόνων, αρθρίτιδας και δυσμηνόρροιας. Καταπραΰνει τα νεύρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το διανοητικό άγχος, είναι αγχολυτικό και χαλαρωτικό, καταστέλλει την υπερδιέγερση και τα νεύρα. Δυναμώνει επίσης την καρδιά και μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος.

Είναι επουλωτικό των πληγών και έλκων και είναι αποτελεσματική, τοπικά, για τις μυϊκές κράμπες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποχρεμπτικό και να ανακουφίσει από τον νευρικό βήχα.

Βαλεριάνα Ιδιότητες: Ηρεμιστικό, χαλαρωτικό, αγχολυτικό, αποχρεμπτικό, επουλωτικό, αντισπασμωδικό, υποτασικό, αναλγητικό.

Βαλεριάνα Χρήση: Αϋπνία, περιπτώσεις νευρικών διαταραχών, άγχος, υπερένταση, ανησυχία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, περιπτώσεις κολικών του εντέρου, ρευματικών πόνων, αρθρίτιδας και δυσμηνόρροιας, ανεπιθύμητη υπερδιέγερση.

Τα βάμματα βοτάνων είναι εξαιρετικά δραστικά, για αυτό το λόγο θα πρέπει η χρήση τους να γίνεται υπεύθυνα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες τους.

Δοσολογία: Τα βάμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι:

Για ενήλικες: περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα (0,5-1ml), σε ένα ποτήρι νερό, χυμό, γάλα, τσάι ή άλλο ρόφημα.

Για παιδιά άνω των 12 ετών: περίπου 5-7 σταγόνες την ημέρα), σε ένα ποτήρι νερό, χυμό, γάλα, τσάι ή άλλο ρόφημα για διάστημα 15 ημερών.

*Η χρήση θα πρέπει να γίνεται για διάστημα 15 ημερών. Επαναλαμβάνουμε την ίδια δοσολογία μετά από παύση 1-2 εβδομάδων.

 

Προφυλάξεις: Δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού καθώς και από άτομα με προβλήματα στο ήπαρ ή διαβητικούς.

 Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη κάποιου ειδικού. Οι παραπάνω πληροφορίες δεν αποτελούν μέσο διάγνωσης, αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών.

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Να διατηρείται με ερμητικά κλειστό καπάκι, μακριά από θερμότητα, σπινθήρες, φλόγες ή θερμές επιφάνειες.

Το προϊόν διατίθεται σε γυάλινη καραμελέ συσκευασία με εσωτερικό σταγονόμετρο ή/και πώμα ασφαλείας.

I.N.C.I.Name: Valeriana officinalis

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις με σχόλια για το συγκεκριμένο προϊόν.